Alles makelaar

Welk matras past bij welke slaappositie?

Geplaatst op

Het is de eerste vraag die bij je opkomt als je op zoek gaat naar een nieuw matras. Welk soort moet ik kiezen? Of je nu op vooral op je rug, je zij of je buik slaapt: iedere matras heeft zijn eigen voor- en nadelen. Gelukkig kunnen we je wel een indicatie geven van welk matras het beste bij jouw slaapvoorkeuren past. Lees snel verder en je hebt bij het kopen van een matras eigenlijk geen hulp meer van de specialist nodig. 

Het beste matras voor zijslapers

Voor zijslapers is het belangrijk dat het matras je lichaamsgewicht goed ondersteunt en zich toch ook goed aan je lichaam aanpast. Veel zijslapers kiezen bij voorkeur voor een pocketvering matras: deze hebben een flinke drukverlichting en de pocketveren bewegen allemaal apart van elkaar. Als alternatief kun je ook voor een steviger koudschuim matras kiezen, waarin ingebouwde drukverlichtingspunten rond de schouders en heupen zijn verwerkt. 

Het beste matras voor buikslapers

Een buikslaper kan beter niet kiezen voor een matras waar je in wegzakt. Een traagschuim matras is dus uit den boze voor een zijslaper. Je zult erin wegzakken en dit geeft een verstikkend gevoel. In plaats daarvan zal een steviger bed de beste ondersteuning bieden. Denk aan een stevig koudschuim matras en dicht pocketvering matras met een stevige afdeklaag (hoe meer per m2 hoe beter).

Het beste matras voor rugslapers

Voor rugslapers is het essentieel om je rug in een zo recht mogelijke vorm te houden. Je daarom extra tegendruk in het midden van het matras, waardoor je ruggengraat in een gezonde lijn wordt gehouden. Dit kan je realiseren met meerdere matrassen, maar let goed op dat je rug dus extra goed wordt ondersteund. Denk aan comfortzones (minimaal 7) in een pocketvering matras. De zone bij de heupen is hierbij extra belangrijk, omdat deze moet zorgen voor de ondersteuning van de rug. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Allesmakelaar.nl is dé plek om te check hoe het werkt met kopen en verkopen van huizen.

Contactgegevens

Via info @ allesmakelaar.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden