Alles makelaar

Wat kun je meenemen uit je oude woning als je verhuist?

Geplaatst op

Soms is het niet helemaal duidelijk welke onderdelen van de voormalige woning je mag meenemen wanneer je verhuist. Het spreekt vaak wel voor zich dat je de vloer bijvoorbeeld laat zitten en dat je niet het behang van de muren af gaat halen. Ook is het vrij gebruikelijk om zonwering te laten hangen voor de volgende bewoner. Verder dan dat zijn er nog een heleboel zaken die onderling afgesproken kunnen worden. In deze blog benoemen we een aantal zaken die je eigenlijk altijd mee zal moeten nemen uit je oude woning. 

Je meubels en je spullen 

Bijna iedereen heeft een aardige verzameling spullen en een aantal meubelstukken. Hoewel het vaak zo is dat men bij het kopen van een nieuwe woning ook nieuwe meubels aan zal schaffen, neemt mijn in de eerste instantie doorgaans de meubels van de vorige woning gewoon mee. Hetzelfde geldt voor bepaalde spullen. Deze worden op de verhuisdag of weggegooid of meegenomen naar de nieuwe woning. 

Binnenverlichting 

Hoewel hierover soms nog wel individuele afspraken gemaakt kunnen worden, mag je er doorgaans van uitgaan dat men liever niet je lampen over zal willen nemen. Dat betekent dus dat je toch alle plafondlampen en plafonnières zult moeten gaan verwijderen uit alle kamers. Buitenlampen, zoals lampen die bijvoorbeeld gemonteerd worden naast de voordeur voor buitenverlichting, zullen over het algemeen toch mogen blijven hangen. 

Raamdecoratie

Dit laatste punt is een twijfelgeval. Raamdecoratie is namelijk niet goedkoop! Zeker niet als het gaat om bijvoorbeeld houten jaloezieën of op maat gemaakte gordijnen. Het is daarom niet vreemd dat je deze overweegt mee te nemen naar je nieuwe woning. Toch is het een beetje lastig aangezien het vaak op maat gemaakt is en daarom dus niet per se goed zal passen bij de afmetingen van de nieuwe ramen. Een alternatief is dat je deze mee verkoopt met je woning. 

 

Gerelateerde berichten

Over ons

Allesmakelaar.nl is dé plek om te check hoe het werkt met kopen en verkopen van huizen.

Contactgegevens

Via info @ allesmakelaar.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden