Alles makelaar

Wat is keramisch parket eigenlijk?

Geplaatst op

Veel mensen houden van de look van een houten vloer. Dis is ook niet verwonderlijk, want het heeft een beetje een luxe uitstraling. Je kunt er verschillende dingen mee doen. Bijvoorbeeld het mooie visgraatmotief leggen. Dit motief is jarenlang onderdeel geweest van de interieurinrichting van kastelen en paleizen. In Frankrijk was het erg populair bij de Franse koningen. We hebben het hier in deze blog niet over een houten vloer of parket, maar over keramisch parket. Wat is dit precies? Dit laatste nemen we met je door in deze blog.

Wat is keramisch parket?

Een parketvloer die keramisch is, is gebakken keramiek dat zo bewerkt is dat het niet poreus is. Er kan geen water in de vloer doordringen bijvoorbeeld. Dit heeft totaal te maken met de manier waarop het gebakken wordt. Er zijn vele mogelijkheden en voordelen verbonden met keramische pakket. Deze nemen we hieronder even met je door. 

Wat zijn de mogelijkheden met keramische parket?

Er zijn meerdere mogelijkheden, denk daarbij aan: verschillende kleuren waarin je het keramiek kunt verkrijgen, denk daarbij aan hout, maar ook in andere kleuren zoals zalm, ivoor, beige en het zeer populair grijs.

Daarnaast is keramiek erg sterk en het slijt niet. Daardoor is de kwaliteit van de vloer hoogstaand en kun je er jaren mee doen. Het is wel belangrijk dat je de vloer een beetje onderhoud, maar het heeft niet veel onderhoud nodig. Gewoon even met een doek die vochtig is afnemen en je bent klaar. Het is wel belangrijk om te zorgen dat je schoonmaakmiddelen gebruikt die geen bepaalde zuurgraad hebben. Daar kan de vloer niet zo goed tegen. Vraag even na bij de experts welke middelen niet mogen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Allesmakelaar.nl is dé plek om te check hoe het werkt met kopen en verkopen van huizen.

Contactgegevens

Via info @ allesmakelaar.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden