Alles makelaar

Tips voor een mooi modern interieur

Geplaatst op

Het is erg gemakkelijk om een leuk interieur in te richten. Wij gaan dat aan jouw bewijzen door de tips die we in deze blog aan je cadeau doen. Superleuk om zelf aan de slag te gaan met je interieur om je woonkamer, of andere kamers in je woning, helemaal in te richten naar hoe het plaatje in je hoofd is.We bedoelen dan natuurlijk de ideale inrichting van je woning.

Lees snel met ons verder en doe je voordeel ermee. Wanneer je klaar bent met deze blog, dan zijn er nog andere blogs op onze site die je kunt lezen zodat je geïnspireerd kan werken en je creativiteit de volle loop gaat nemen.

Moderne stijlen voor in de woonkamer 

Er zijn tal van woonstijlen die je kan toepassen in de woonkamer, of in de andere kamers van je woning, waarin je een nieuw interieur wilt realiseren. Grappig om te zien hoeveel verschillende stijlen er eigenlijk zijn tegenwoordig. Vroeger was dit wel anders, dan waren er misschien een of twee manieren om je woonkamer in te richten. Zeker bij de gewone mensen. De adel en later de elite (de bourgeoisie), meestal wat beter op de hoogte van de verschillende stijlen.Toen het design ontwikkelde als zelfstandig discipline, kwam daar langzamerhand steeds meer aandacht voor en ook het ¨gewone¨ volk raakte geïnteresseerd in zaken als design. We zien de verschillende stijlen tegenwoordig in alle modebladen terug, er is veel aandacht voor. De stijlen die tegenwoordig erg populair zijn, dragen de schitterende namen: de Scandinavische, industriële en minimalistische stijl. 

Wat houden de stijlen in? 

Wanneer we de stijlen onder de loep nemen, dan zien we dat de eerste stijl voornamelijk gebruik maakt van natuurlijke elementen als dierlijke geweien en vachten, de tweede meer van een fabrieksesthetiek uitgaat waarbij objecten uit fabrieken in de woning gezet worden en de bij de laatste stijl gaat het erom dat je zo weinig mogelijk doet, maar dat dat wel een bijzonder sterke vormgeving moet zijn. Het idee van less is more komt dan naar voren. We zien ook in Japan bijvoorbeeld een minimalistische stijl en die noemen we dan de zenstijl, waarbinnen bijvoorbeeld bamboe, natuursteen en grind een belangrijke rol spelen. Een stijl die ook heel populair is, dat is dan even een vierde bonus-stijl, noemen we de landelijke stijl. Dus een stijl die op het platteland (Engeland, Frankrijk, Spanje, Italië) heel populair is. Mooie landelijke kasten passen daar goed bij.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden