Alles makelaar

Knap je tuin op voordat je je woning gaat verkopen!

Geplaatst op

De woningmarkt is bijzonder oververhit, want er zijn heel veel mensen die een huis willen kopen, maar er zijn niet zoveel huizen vooral deze mensen. Op deze manier ontstaat er een situatie dat men gaat overbieden. Voor de verkopende partij is dit natuurlijk erg leuk. In sommige gevallen wil je trouwens wel dat je woning er extra tof uitziet omdat je natuurlijk wel wil dat potentiële kopers bijzonder enthousiast zijn over je woning. Hoe beter de woning in de tuin eruit ziet, hoe hoger de verkoopprijs die je voor je woning kan vragen. We nemen met je door in deze blog hoe jij de tuin op kunt knappen zodat je woning extra gewild is. 

Aan de slag in je tuin: eerst analyseren

Oké, laten we ervan uitgaan dat je tuin een update nodig heeft omdat deze bijvoorbeeld al een tijdje op een bepaalde manier erbij lag die niet echt aantrekkelijk is voor de potentiële kopers die komen kijken op de kijkdagen. Het is belangrijk om te analyseren wat er mis is en er inventarisatie van te maken. Daarna wordt het veel makkelijker om actie te ondernemen.

Aanpakken die handel 

Het is nodig om de verschillende punten die je hebt opgeschreven aan te gaan pakken. Begint gewoon met de grootste problemen en werk terug naar de kleinste. Wanneer er bijvoorbeeld bloembakken gemaakt moeten worden, omdat er eigenlijk alleen maar straatstenen liggen in je tuin, dan is het handig om bijvoorbeeld gebruik te maken van muurstenen. Met deze stenen kun je heel gemakkelijk een aantal bloembakken maken door ze op elkaar te stapelen. Dus dan kun je heel snel zes bloembakken bouwen die bijvoorbeeld een nieuw aan te leggen pad flankeren.

Meer dingen om aan te pakken 

Het is ook mogelijk om een terras aan te leggen of te renoveren wanneer het er niet meer mooi uitziet. Ligt er al geruime tijd een vlonder en is deze aan vervanging toe? Dan is dit het moment om de vlonder te gaan vervangen. Zorg er wel voor dat je alle kosten voor de veranderingen die je aanbrengt, meegerekend in de prijs van je woning. Het gaat er tenslotte om dat je meerwaarde creëert. 

Wil je ook graag dat de potentiële kopers verliefd worden op de tuin? Pak het dan helemaal goed aan en zet een pergola boven het terras. Tot zover onze tips. Maak er iets moois van en succes met de verkoop.

Gerelateerde berichten

Over ons

Allesmakelaar.nl is dé plek om te check hoe het werkt met kopen en verkopen van huizen.

Contactgegevens

Via info @ allesmakelaar.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden