Alles makelaar

Kalkaanslag vermijden gaat heel gemakkelijk

Geplaatst op

Je Senseo ontkalken is geen vermakelijke taak. Het goede nieuws is dat het tevens niet meer nodig is om te ontkalken. We nemen je in dit artikel mee naar de oplossing. 

De pluspunten van een waterontharder

Wonen in een woning met hard water kan een kostbaar vraagstuk zijn. Als grondwater door de leidingen van je woning stroomt, worden de opgeloste mineralen samengevoegd met warmte, waardoor kalkaanslag ontstaat die schade toebrengt aan je leidingen, apparatuur en armaturen. Als het water als regen valt, is het zuiver en bevat het geen mineralen of zacht water. Terwijl het door de grond stroomt, verzamelt het onderweg mineralen, zoals calcium en magnesium. Water dat een omvangrijke hoeveelheid mineralen heeft verzameld, wordt geclassificeerd als hard water. Hard water is niet schadelijk voor je gezondheid, maar wel voor je huis. Een waterontharder behandelt hard water door de verantwoordelijke mineralen te verwijderen via een proces dat ionenuitwisseling heet. Mineraalionen die hardheid en schade aan je woning veroorzaken worden door hars in het systeem gevangen en uitgewisseld tegen natrium- en kaliumionen. Dit is een ionische waterontharder, deze raden we af. We vinden dat het zout een hoop natuurproblemen veroorzaakt. Een magnetische waterontharder, die werkt met magnetische straling, is een een hoop betere mogelijkheid. 

Heb je een waterontharder nodig?

Een waterontharder kan een redder in nood zijn voor een woningbezitter die geplaagd worden door de gevolgen van hard water. Maar er zijn momenten dat een waterontharder gewoon niet geschikt is voor jou. Waterontharders kunnen minerale ionen verwijderen, maar ze verwijderen geen verontreinigingen zoals bacteriën of zware metalen zoals lood, kwik, of zelfs ijzer. Als je beter smakend water wilt, is een waterfiltersysteem mogelijk een betere beslissing voor jouw huis.

Zacht versus hard water

In Nederland zijn er gebieden met hard water. Kijk op het internet om uit te vinden of jouw huis een waterontharder nodig heeft. Als je een van deze tekenen hebt opgemerkt bij het afwassen, wassen of douchen, dan heb je mogelijk hard water. Beantwoord voor jezelf deze vragen: 

  • Vertonen je kranen watervlekken, tevens al heb je ze net schoongemaakt?
  • Is er overmatige kalkaanslag op de wanden van wastafels en douches in je huis?
  • Zijn je witte kleren groezelig of verbleken je kleuren ongewoon snel?
  • Smaakt of ruikt je water niet goed?
  • Voelen je huid en haar droog aan of jeuken ze na het douchen?
  • Heb je een lage waterdruk?
  • Gaan je apparaten vlugger stuk dan zou moeten?
  • Zitten er watervlekken en resten op het vaatwerk wanneer het droogt?

Als je een van deze vraagstukken ondervindt, dan is een magnetische waterontharder mogelijk ietwat voor jou. Zo hoef je nooit meer je senseo te ontkalken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Allesmakelaar.nl is dé plek om te check hoe het werkt met kopen en verkopen van huizen.

Contactgegevens

Via info @ allesmakelaar.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden