Alles makelaar

Hoe werk je 40 uur achter een scherm?

Geplaatst op

Zitten is het nieuwe roken wordt wel eens gezegd. Mensen zitten steeds langer en bewegen minder. Daarom is het juist zo belangrijk om tijdens die zittende periode juíst op de goede manier te zitten. In dit blog leren we je wat je kunt doen om dat lange zitten goed vol te kunnen houden.

Benodigde spullen binnen handbereik

Alles wat je voortdurend gebruikt (denk aan je telefoon, muis of waterfles) kan een stressfactor zijn voor je lichaam als je altijd de hand reikt om het te pakken te krijgen. In plaats van je lichaam te dwingen tot overbelasting (en in een oncomfortabele positie te zitten), moet je deze items binnen een handbereik houden.

Bureau

Onder het bureau, zorg dat er ruimte is voor je knieën, dijen en voeten. Als het bureau te laag is en niet kan worden aangepast, plaats dan stevige planken of blokken onder de bureaupoten. Als het bureau te hoog is en niet kan worden versteld, verhoog dan je stoel. Leg je voeten plat op de grond. Als dat niet het geval is, vraag dan of je een voetsteun kunt krijgen, waarmee je je voeten op een comfortabel niveau kunt laten rusten. Gebruik een voetsteun om je voeten te ondersteunen als dat nodig is. Als je bureau een harde rand heeft, vul dan de rand op of gebruik een polssteun. Bewaar geen voorwerpen onder het bureau. Je kunt het beste een bureau kopen dat verstelbaar is in positie.

Positie van je ogen ten opzichte van de monitor

Het is belangrijk om je ogen in lijn te houden met het gebied van het scherm waar je je het meest op richt, of dat nu de bovenkant is (als je veel e-mails stuurt), of de onderkant (als je een heleboel code schrijft). Als je naar beneden kijkt naar je scherm, wordt de nek overmatig belast, waardoor je kwetsbaar bent voor hoofd-, rug- en nekpijn of zelfs scheefgroei. Het stapelen van boeken onder je monitor is een eenvoudige truc als het scherm hoger moet om op ooghoogte te zijn. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden