Alles makelaar

Hoe pallets je tuin leuker kunnen maken!

Geplaatst op

Er zijn heel veel manieren waarop pallets je tuin leuker kunnen maken dan deze al is. Dit is namelijk mogelijk, omdat je er onder andere tuinmeubels van kunt maken. Het is ook nog eens heel erg makkelijk om te doen. We laten je niet langer in spanning. Lees snel verder.

Tuinmeubilair 

Inmiddels is het bijna mainstream geworden om lekker zelf aan de slag te gaan met pallets. Gewoon een paar houten pallets kopen en spijkeren en boren tot je een tuinset gemaakt hebt. Daarmee kun je lekker geld besparen. En die meubels zijn ook erg robuust. Dus echt een aanrader. Je hoeft trouwens niet op hout te zitten, want er zijn speciale kussens en toebehoren verkrijgbaar voor je eigen DIY-palletmeubels. 

Moestuin

Wat is een moderne tuin zonder moestuin? Kinderen vinden het heel leuk. Supermarkten geven soms zaadjes van groenten weg, dus dan kun je direct aan de slag. Een pallet biedt een stevige omlijsting als het gaat om een moestuin. Vul de pallet met aarde en je hebt een stevige constructie. 

Schutting

Je hoort het niet vaak, maar je kunt een schutting van pallets maken compleet met een deurtje. Deze schutting is niet heel hoog, maar heeft voldoende lengte om bijvoorbeeld dieren buiten je tuin te houden. 

Hangbak 

Heb je wel wat met een verticale tuin of heb je alleen een balkon, dan is de hangbak gemaakt van een pallet een goede manier om de zaak op te fleuren. Spijker er een paar bakjeshouders op en je verticale tuin / plantenverzameling is een feit. 

Decoratierek

Deze tip heeft een link met de hangbak / verticale tuin die we zojuist benoemden. Alleen hier speelt niet zozeer de tuin en de natuur, maar meer decoratieve objecten een belangrijke rol. Je kunt hier je creativiteit de vrije loop laten. 

Bloembak

Dit idee lijkt op de moestuin, maar de bloembak herbergt geen groente. Je kunt deze op een mooie plek in de tuin zetten. Gebruik hiervoor een of twee pallets die je op elkaar stapelt. Beetje aarde erin en je bloembak van hout is af. 

Insectenstad 

Sommige insecten en andere dieren zoals bijen hebben het moeilijk in Nederland (en in de rest van de wereld), daarom is het een charmant gebaar om een insectenstad voor ze te maken. Bloemen, stro en ander natuurlijk materiaal is hiervoor geschikt. Zo hebben zij ook een plek onder de zon. Veel plezier met het inrichten van je nieuwe tuin. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Allesmakelaar.nl is dé plek om te check hoe het werkt met kopen en verkopen van huizen.

Contactgegevens

Via info @ allesmakelaar.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden