Alles makelaar

Gietvloeren: 3 redenen om ervoor te kiezen

Geplaatst op

Een gietvloer is iets wat je tegenwoordig steeds vaker ziet en daarom ook erg herkenbaar is: het is een vloer die als het ware op de grond wordt gegoten. Waarom gietvloeren zo populair zijn tegenwoordig, is niet heel moeilijk om uit te leggen. Dat willen we graag doen in deze blog. Je leest hier de, naar onze mening, drie belangrijkste redenen om te kiezen voor een gietvloer.

Reden voor een gietvloer #1: vuil en beschadigingen

Gietvloeren zijn een uitstekende vloer voor mensen die zich erg kunnen ergeren aan vuil op en beschadigingen in hun vloer. Een gietvloer kan namelijk heel erg goed tegen verschillende beschadigingen. Dit in tegenstelling tot andere vloeren die gemaakt worden van veelal natuurlijke materialen zoals een houten vloer of een vloer van natuursteen. Doordat een gietvloer langer goed blijft, kun je hier langer van genieten en ben je minder tijd kwijt aan het onderhoud. 

Reden voor een gietvloer #2: minder hard

Een gietvloer is minder hard dan wanneer je deze vergelijkt met bijvoorbeeld een natuurstenen vloer of een vloer van natuurhout. Dat komt door de dichtheid van het materiaal waarvan een gietvloer is gemaakt. Dit verschil is voor iedereen wel voelbaar en merkbaar. Het voordeel hierbij is niet alleen dat het lekker loopt op bijvoorbeeld blote voeten. Een houten of natuurstenen vloer zal veel sneller ervoor zorgen dat, wanneer er iets op de grond valt, het zal breken vergeleken bij een gietvloer. 

Reden voor een gietvloer #3: meer kleurmogelijkheden

Als je een gietvloer gaat uitkiezen, dan kun je de kleur helemaal zelf bepalen. Deze rijke keuzemogelijkheden heb je niet bij stenen tegelvloeren of een parketvloer. Dit zorgt er dus voor dat een gietvloer heel goed kan passen bij allerlei interieurstijlen en diverse kleuren.

Ben je geïnteresseerd geraakt in het nemen van een gietvloer en wil je graag meer informatie hierover? Dan adviseren we je van harte om een bezoekje te brengen aan de website van www.coatingvloer.nl. Zij kunnen je meer informatie geven over een gietvloer van Coatingvloer.

Gerelateerde berichten

Over ons

Allesmakelaar.nl is dé plek om te check hoe het werkt met kopen en verkopen van huizen.

Contactgegevens

Via info @ allesmakelaar.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden