Alles makelaar

Efficiënt verhuizen? Check onze tips

Geplaatst op

Beter en makkelijker verhuizen is iets wat veel mensen graag willen. In deze blog geven we hen een aantal handvatten waarmee dit mogelijk is. Lees snel verder en doe je voordeel met de tips. 

Maak een plan

Het is heel belangrijk om een goed plan te maken om snel te kunnen verhuizen. Wanneer je een code hanteert is het voor alle verhuizers makkelijk om te weten waar je spullen naartoe moeten. Wanneer ze verhuizen van A naar B, dan is het wel handig dat ze weten waar in je nieuwe huis de spullen moeten komen. Schrijf gewoon makkelijk op de dozen in welke kamer de spullen gaan staan.

Verpak in kartonnen dozen

Door je spullen in een dozen te verpakken, bijvoorbeeld in kartonnen dozen, is het een stuk eenvoudiger om te verhuizen. Je wil natuurlijk wel dat je inboedel netjes overkomt. Het is ook slim om spullen te verpakken in de originele doos, denk bijvoorbeeld aan geluidsapparatuur. In deze dozen zit vaak al piepschuim om de apparatuur te beschermen.

Vraag hulp

Hulp vragen is een andere tip die je kan toepassen. Want heel veel mensen willen gewoon te veel zelf doen, terwijl als je hulp vraagt het werk een stuk lichter is. Familie en vrienden zijn de uitgelezen kandidaat om te vragen.

Bus of vrachtwagen? 

Vaak kiezen mensen ervoor om te verhuizen met busjes, maar dit kan net zo goed met een vrachtwagen. Het nadeel van de vrachtwagen is dat je een chauffeur moet hebben die hem bestuurt, zeker als het een grote betreft. Ook parkeerplekken zijn niet zo goed berekend op een vrachtwagen. Daarom raden we je aan om een of twee busjes te huren waarmee je kunt verhuizen, dat gaat al heel erg snel. Vaak is er aan de wanden van de bus de mogelijkheid om spullen te bevestigen met behulp van een band. Wil je helemaal een goedkope oplossing, huur dan een aanhangwagen. Maar dan duurt het wel wat langer de verhuizing.

Verhuisbedrijf

Het is mogelijk om je verhuizing uit te besteden aan een verhuisbedrijf. Op deze manier zul je een stuk minder stress hebben, hoewel het natuurlijk wel spannend blijft. Dit bedrijf werkt ook met een grote vrachtwagen en heeft de beschikking over een lift. Dan wordt die kast van twee hoog naar beneden krijgen ineens een stuk eenvoudiger.

Gerelateerde berichten

Over ons

Allesmakelaar.nl is dé plek om te check hoe het werkt met kopen en verkopen van huizen.

Contactgegevens

Via info @ allesmakelaar.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden