Alles makelaar

Een koophuis in Eindhoven en gaan scheiden, wat nu?

Geplaatst op

Je huis kan het grootste deel van je vermogen zijn dat je in een echtscheiding moet verdelen. Het is geen verrassing dat het een lastige kwestie kan zijn om uit te zoeken hoe het eerlijk verdeeld moet worden. Dus, hoe bepaal je wie het huis krijgt in een echtscheiding? Er zijn een aantal factoren die hierbij een rol spelen, en er zijn een aantal dingen die het wellicht wat makkelijker kunnen maken. Lees maar eens verder voor de problemen en een aantal mogelijke oplossingen die kunnen werken voor je situatie, zoals een mediator Eindhoven.

Mediator Eindhoven

Veel scheidende echtparen doen er het beste aan om een beroep te doen op een ervaren mediator Eindhoven om het vermogen te verdelen volgens hun wensen. Elke echtgenoot is verantwoordelijk voor het opstellen van een lijst van alle bezittingen en schulden van het gezin. Door dit vrijwillig te doen, zal de aanpak van de mediator Eindhoven minder duur zijn dan het forceren van de overdracht van documenten tijdens het onderzoek van een echtscheidingsadvocaat. Een manier waarop je kunt helpen in het proces is door documenten bij elkaar te krijgen voor de eerste mediator Eindhoven sessie over eigendomskwesties. Denk aan het verzamelen van documenten van uw gehele vermogen, de passiva en activa. Dit betekent dus schulden, spaargeld, bezit van fysieke en niet-fysieke vermogensbestanddelen en ga zo maar door. Alles moet in kaart zijn voor de mediator Eindhoven. 

De mediator Eindhoven zal vervolgens zijn of haar best doen om te luisteren naar de wensen van jullie beiden, en het belang van eventuele derden zoals kinderen, in acht te nemen. Dit resulteert in een fijnere en gemoedelijke scheiding, waar de mediator Eindhoven de spil in het web is. 

Uiteindelijk is er een verdeling van het vermogen gemaakt door de mediator Eindhoven, waarbij hij of zij dus ook een beslissing over het koophuis heeft gemaakt. Dit kán inhouden dat de één de ander moet uitkopen, maar dat hoeft niet zo te zijn. Houdt er in ieder geval rekening mee dat de mediator Eindhoven er baat bij heeft dat het zo prettig mogelijk verloopt voor alle partijen, maar dat de uitkomst desondanks toch wat ongewenst voor iemand kan uitpakken.  

Gerelateerde berichten

Over ons

Allesmakelaar.nl is dé plek om te check hoe het werkt met kopen en verkopen van huizen.

Contactgegevens

Via info @ allesmakelaar.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden