Alles makelaar

De woningtrends voor 2022

Geplaatst op

We vinden het erg leuk om nu al de woningtrends voor 2022 aan je bekend te maken. We kunnen je alvast verklappen dat het bijzonder interessante tijden gaan worden op het gebied van woningdesign. Lees daarom snel verder, dan duiken we in de designtrends for 2022.

Eclectisch plezier 

Als we kijken naar de woningtrends voor 2022 dan worden we erg enthousiast. Voor veel mensen zal het zwemmen in een zee van nieuwe mogelijkheden worden. Hoe zit het precies? Het karakter van de woning trends voor 2022 is bijzonder eclectisch te noemen. Dat betekent dat er verschillende elementen uit uiteenlopende stijlen gepakt worden en in een nieuwe context geplaatst: die van 2022. Je zit met deze trends niet vast aan een vaste stijl, alles mag als het maar mooi is, zo lijkt het motto te zijn. Je moet dan denken aan een combinatie van de volgende elementen: 

  • Organische vormen gecombineerd met een tint op tint (ton sur ton) kleurenpalet. Het gaat om natuurlijke kleuren. Het gebruik van natuurlijk hout.
  • In combinatie met het bovenstaande worden er vaak sfeervolle accessoires gebruikt die gemaakt zijn van gerecycled materiaal. Het ecologische inrichten van je woning staat dus centraal wat dit betreft. 
  • Geometrische vormen worden gecombineerd met natuurlijke vormen, van bijvoorbeeld planten. De planten zelf zijn ook een trend in de interieurs van 2022.
  • Tenslotte zien we veel futuristische vormen gecombineerd met aardetinten, coole pastelkleuren en weer de geometrische patronen, bijvoorbeeld in geometrisch abstracte kunstwerken.

Alle bovenstaande punten kunnen op verschillende manieren met elkaar gecombineerd worden. 

Smaakvol inrichten is een uitdaging

Wanneer je een nieuwe stijl onder ogen krijgt, dan is het altijd een uitdaging om hiermee smaakvol je woning in te richten. Zo’n steil kun je natuurlijk ook een beetje zien als hun ontwerptaal die je nog even eigen moet worden. Het is altijd goed om online te kijken naar de verschillende voorbeelden en hier inspiratie uit te halen. Daarna kun je gemakkelijk verder kijken online om te zien wat je allemaal nodig hebt om je ontwerp uit te werken. Zo kun je bijvoorbeeld gemakkelijk online verf kopen

Waarde voor je woning 

Wil jij een mooi interieur aan je woning geven en van binnen alles schitterend opgeknapt zien, dan zeker doen, want dit voegt de nodige woonwaarde toe aan je woning. Deze munt zich niet alleen uit in plezier voor jezelf, maar is bijvoorbeeld ook erg belangrijk wanneer je bijvoorbeeld besluit de woning in de toekomst te verkopen. Wanneer alles er bijzonder mooi uitziet, zal een potentiële koper ook eerder overstag gaan. Een lokale makelaar kan jou daar alles over vertellen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden