Alles makelaar

De voordelen van een waterontharder

Geplaatst op

Veel mensen zijn er al achter waarom een waterontharder heel erg handig is. Andere mensen weten het nog niet precies waarom dit ding een echte aanrader voor veel mensen kan zijn. Daarom willen we graag de nodige aandacht besteden aan de functionaliteit van de waterontharder. Wat zijn precies de voordelen? Lees snel verder in deze blog om te ontdekken hoe dit in elkaar zit.

Wat doet een waterontharder?

In principe is de functionaliteit van een waterontharder heel eenvoudig te omschrijven, het ding haalt kalk uit het water. Andere modellen zorgen ervoor dat kalkaanslag zich niet hecht aanleidingen. Met behulp van een waterontharder kun je ervoor zorgen dat er geen kalkaanslag zich gaat vormen in apparaten waar water doorheen stroomt zoals wasmachines.

Waarom is kalkaanslag slecht?

Kalkaanslag wordt ook wel de witte sloper genoemd omdat het apparaten zeer slecht kan laten werken en sneller stuk kan laten gaan. Daarbij zie je kalkaanslag in de douche snel zitten en dat ziet er lelijk uit. Verder zorgt kalkaanslag ervoor dat kleding bijvoorbeeld veel stroever aanvoelt en dat je dan wasverzachter moet gaan gebruiken, die ook niet per se goed voor het milieu is. Een waterontharder nemen is zeker een goed idee.

Welke waterontharder moet ik hebben?

Er zijn twee type waterontharders die erg populair zijn: de magnetische waterontharder en de ionische waterontharder. Het voordeel van het eerste type is dat het werkt met magnetische straling, terwijl het tweede type werkt met zout. Het eerste type is beter omdat het zout nog wel eens in het milieu terecht kan komen. Dat willen we natuurlijk voorkomen komen, omdat het verzilting met zich meebrengt. En dat betekent dat drinkwater zout wordt waardoor het geen drinkwater meer is. 

Je zult zien dat je badkamerdesign er een stuk beter uitziet wanneer je gebruikmaakt van een waterontharder. Het enige wat je hoeft te doen is de waterontharder op de hoofdleiding aan te sluiten in de meterkast en de magnetische waterontharder doet het werk zelf; er is geen onderhoud nodig voor dit type waterontharder. Meer weten? Kijk dan op waterontharder4u.

Gerelateerde berichten

Over ons

Allesmakelaar.nl is dé plek om te check hoe het werkt met kopen en verkopen van huizen.

Contactgegevens

Via info @ allesmakelaar.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden