Alles makelaar

De mooiste en beste vloer voor een moderne woning

Geplaatst op

In deze tekst willen we graag inspireren bij het inrichten van je moderne woning. In 2021 zijn veel mensen aan de slag gegaan met de realisatie van een droominterieur zoals ze dit altijd al voor zich zagen. Er was ook veel meer tijd, omdat je meer thuis werkte en op deze manier minder tijd kwijt was aan het woon-werkverkeer enzo, dus ook weer meer tijd om te klussen had. Voor de mensen die het allemaal nog niet gedaan hebben en het nog even willen gaan doen, hebben we in deze blog een aantal tips verzameld om je interieur helemaal top te krijgen. We vertellen welke vloeren het of zijn en welke stijlen erbij passen dus lees verder en doe je voordeel met informatie die we je geven. 

Moderne woning inrichten

Er zijn een paar woonstijlen die al heel erg lang populair zijn en dat het niet voor niks, omdat ze zo mooi minimalistisch zijn en gemakkelijk te onderhouden. Daarbij zijn de kleurenschema’s die gebruikt worden bij de woonstijlen erg essentialistisch en op deze manier zullen ze niet snel uit de tijd gaan. 

Wij denken aan de industriële en de Scandinavische stijl, maar ook aan de minimalistische stijl. De eerste maak gebruik van fabrieksachtige elementen: beton en staal, terwijl juist dus Scandinavische stijl meer uitgaat van natuurlijke elementen als hout en dierenvellen en vachten. Bij de minimalistische stijl spelen beton, natuursteen en bijvoorbeeld bamboe in de Aziatische variant grote rol.

Welke vloeren zijn mooi modern? 

Tegenwoordig zijn er een aantal vloeren bijzonder populair omdat ze helemaal passen bij de moderne stijl die tegenwoordig in zijn. De bovengenoemde stijlen passen daar feilloos binnen. We nemen ik hieronder even 3 typen vloeren met je door die de moeite waard zijn:

  • We willen beginnen met de gietvloer, want dit is toch wel de meest luxueuze vloer die er zo´n beetje te krijgen is in het moderne segment, zeker wanneer je je bedenkt dat het een kunststof vloer is die gemakkelijk schoon te maken is en een zeer basale look heeft zodat hij past bij de industriële en Scandinavische woonstijlen.
  • De tweede optie is de laminaatvloer omdat deze juist heel voordelig is qua prijs en ook gemakkelijk te onderhouden is. Deze tweede vloer gaat wel iets minder lang mee dan de eerste die we zojuist noemden, maar alsnog kan hij gemakkelijk 20 jaar meegaan. 
  • Tot slot willen we de gepolijste betonvloer aanprijzen. Dit is een zeer robuuste vloer die ook een zeer eigenzinnige uitstraling heeft en natuurlijk ontzettend goed past bij de industriële stijl.

We raden je aan een keuze te maken uit deze drie stijlen, maar natuurlijk is het ook altijd mogelijk om je eigen inspiratie te volgen en een andere keuze te maken. Meer weten over gietvloeren? Kijk dan eens op: https://www.epoxywinkel.nl/.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden