Alles makelaar

Casa de la Musica!

Geplaatst op

Voor veel mensen is muziek een passie. Dit betekent niet altijd dat het makkelijk is om met muziek bezig te zijn. Soms is het ook even aanpoten. Zeker wanneer het gaat om het onder de knie krijgen van theorie, speelvaardigheden en het verzinnen van muzikale ideeën. Het is een passie en dat is niet voor niks, want de beloning is groot als je eenmaal op een niveau bent waar je wilt zijn. Het leuke is dat je altijd door kunt groeien in de muziek. En dan hebben we het er niet over dat je in Ahoy moet staan, maar dat je bijvoorbeeld steeds beter in de gaten krijgt hoe je een mooi lied schrijft of een stuk muziek arrangeert, dit in de studio produceert.

Hoe ziet een studio eruit?

Je hebt studio’s van € 100.000’s, maar evengoed studio’s van € 200. Ja, je hoort het goed, de laatste versie spreekt tot de verbeelding, niet waar? De eerste natuurlijk ook wel, maar die is voor de meeste stervelingen niet bereikbaar. En dat laatste hoeft ook niet, want om een opname te maken heb je echt geen set nodig van € 1000. Een simpele lap- of desktop, met daarbij een microfoon en een gratis opnameprogramma, stelt jou al in staat om een heel aardig aantal liedjes op te nemen. Zorg er wel voor dat de akoestiek in je studio goed is, hiervoor kun je verhouden tot geluidabsorberende panelen en je zou eventueel een vocalen kamer kunnen inrichten, waarin echo wordt geëlimineerd. 

Het plafond van je zolder

Voor het plafond raden we je akoestisch spuitwerk aan. Dit is een laag die geluid absorbeert en door experts eenvoudig aangebracht kan worden. Door deze elementen in je studio aan te brengen, zal je merken dat opnames een stuk beter lukken. Zorg er ook voor dat je werkt met apparatuur die goed functioneert, een brom in een opname is erg hinderlijk. Je zal niet de eerste zijn die een geweldige zanglijn opneemt, die daarna opnieuw moet vanwege een brom of ruis. Zorg er dus voor, dat als je iets vastgelegd, en het is geweldig en het klinkt leuk, dat het dan ook op een kwalitatief hoge manier vastgelegd is.

Gerelateerde berichten

Over ons

Allesmakelaar.nl is dé plek om te check hoe het werkt met kopen en verkopen van huizen.

Contactgegevens

Via info @ allesmakelaar.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden