Alles makelaar

Brandwerende isolatie om je veiligheid te garanderen

Geplaatst op

We hoeven aan niemand te vertellen dat veiligheid erg belangrijk is. Vooral de veiligheid in ruimtes waar je je vaak bevindt is erg belangrijk. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje en er kan altijd wat gebeuren. Als je een nieuw huis of gebouw aan het bouwen bent of een oud gebouw aan het renoveren bent, is het erg belangrijk om na te denken over brandwerende isolatie. Een goede isolatie houdt iedereen veilig en beschermt bovendien ook het gebouw zelf. Wil je meer weten over goede isolaties? Lees dan snel verder, want in deze blog zullen we je er meer over vertellen.

Wat is een goede brandwerende isolatie?

Er bestaat brandwerende en brandvertragende isolatie. Zoals de namen al zeggen weert brandwerende isolatie een brand af en brandvertragende isolatie vertraagt alleen maar. Een brandwerende isolatie is daarom ook veiliger dan een brandvertragende isolatie. Deze soorten isolatie moeten voldoen aan bepaalde eisen die in de wet zijn vastgesteld. Toch zit er nog heel veel verschil tussen de verschillende soorten isolatie. De mate van veiligheid wordt bepaald door hoe brandbaar het materiaal is. Er zijn vijf categorieën: A, B, C, D en E. Categorie A is praktisch onbrandbaar en categorie is erg brandbaar. Materialen van categorie A en B zijn dan ook te gebruiken als isolatie om branden tegen te gaan.

Wanneer moet je een pand isoleren?

Er zijn dus veiligheidseisen voor panden die in de wet vastgelegd zijn. Maar wanneer ben je verplicht om een gebouw of ruimte te isoleren? Als er nog geen brandwerende isolatie aangebracht is, dan voldoet een pand niet aan de veiligheidseisen en moet het goed geïsoleerd worden. Ook wanneer de oude isolatie niet meer voldoet, ben je verplicht om nieuwe isolatie aan te brengen. Als je een erg oud pand hebt, kan het zijn dat de isolatie niet meer aan de huidige eisen voldoet. Ook dan moet je het pand laten isoleren. Het kan ook zijn dat het pand al goed geïsoleerd is, maar je zelf extra veilige brandwerende isolatie wil. Zo kan je jezelf en anderen extra goed beschermen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Allesmakelaar.nl is dé plek om te check hoe het werkt met kopen en verkopen van huizen.

Contactgegevens

Via info @ allesmakelaar.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden