Alles makelaar

Alles wat je moet weten over de magnolia grandiflora boom

Geplaatst op

De Magnolia grandiflora boom is een boom uit de tulpenfamilie. Deze boom groeit van nature vooral in het Zuidoosten van de Verenigde Staten. In Zuid-Europa worden deze bomen vaak gepland. Aan de boom groeien er erg mooie crème witte bloemen. De boom behoudt heel het jaar door zijn groene kleur. Wel is er het hele jaar door sprake van licht blad verlies.  

De hoogte van de boom

Deze boom kan rond de 30 meter hoog worden en 12 tot 15 meter breed. Deze typen bomen staan erg mooi op grote landschappen en weilanden. 

De bladeren

De boom heeft grote bladeren van wel 20 cm lang tot 7 cm breed. De bladeren kleuren donkergroen, zijn lepelvormig en groeien dicht op elkaar. Aan de onderkant van het blad is er wat beharing in een roestbruine kleur te vinden. 

De bloem

In de vroege lente tot aan het midden van de lente groeit de Magnolia Grandiflora haar prachtige bloemen. Aan de uiteinden van de takken zijn hierdoor tientallen witte citronella-geurende bloemen te vinden die tegelijk opengaan. De bloemen zijn tot halverwege de zomer te aanschouwen. De bloemen van deze boom hebben niet allemaal dezelfde grootte, maar verschillen van elkaar. 

De bloemblaadjes zijn erg bijzonder. Bij de Magnolia Grandiflora zijn de bloemblaadjes als het ware versmolten met de kelkbladen. Kelkbladen dienen meestal alleen als bescherming voor de bloem wanneer ze in de knop zitten, maar bij deze bloemen dienen ze als de ‘echte’ bladeren. Meestal heeft deze bloem 2 kransen van 3 tot 6 kelkbladen. 

Deze bloemen produceren geen nectar. De bijen slaan deze bloemen dan ook over. Wat je wel vaak tegenkomt bij deze bloemen zijn bestuivende insecten, zoals kevers. De bloem scheidt namelijk een zoete geur af waar de kevers op af komen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Allesmakelaar.nl is dé plek om te check hoe het werkt met kopen en verkopen van huizen.

Contactgegevens

Via info @ allesmakelaar.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden