Alles makelaar

4 tips hoe je je tuin optisch groter laat lijken

Geplaatst op

De meeste mensen vinden het hebben van een eigen tuin erg prettig. Logisch ook, want dan kan je op de mooie dagen lekker buiten zitten en vrienden uitnodigen. Wanneer je een huis hebt in grote, drukke steden zijn de tuinen doorgaans wat kleiner dan in omliggende steden of dorpen. Op zich niets mis mee, maar het zou wel fijn zijn als je de tuin zo ‘ontwerpt’ dat de tuin groter lijkt dan dat hij is. Daarom geven we je graag een aantal tips.

Denk verticaal

Verticaal versterkt de illusie van een grotere tuin en maken smalle en ondiepe tuinen ‘langer.’ Je kan in verschillende dingen verticaal denken. Laat terrastegels bijvoorbeeld verticaal leggen of een plantenbak in de lengte laten maken. 

Herhaling is key

Of het nu gaat om een bepaalde plant of type bloem. Door een bepaald patroon of plant meerdere keren te herhalen, maken je hersenen het patroon als het ware buiten je tuin af. Denk bijvoorbeeld aan een aantal buxushagen. 

Gebruik lichte, neutrale kleuren

Donkere kleuren zijn vaak erg sfeervol, maar zorgen er juist voor dat je tuin optisch kleiner wordt. Ga daarom voor lichte, neutrale kleuren, zoals beige, wit, lichtgrijs en verschillende pasteltinten. Trek deze kleuren niet alleen door op bijvoorbeeld je loungeset of de kleur van de schuur, maak gebruik van dit soort tinten bijvoorbeeld ook in je planten. Wel raden we aan neutrale kleuren af en toe af te wisselen met een felle kleur. Anders wordt het weer wat te saai. Dit kun je doen door opvallende accessoires te gebruiken of een aantal bloemen met een knalkleur. 

Symmetrie

Mensen houden van symmetrische vormen en patronen. Symmetrie oogt rustig en zorgt ervoor dat je relaxt in je tuintje kan zitten. Door symmetrie in je tuin te brengen oogt deze ook meteen langer, omdat je met diepte aan het spelen bent. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden