Alles makelaar

3 tips die voor een veilige woning (ook voor de kids)

Geplaatst op

Een veilige woning is wel zo prettig, zodat jezelf een veilig gevoel hebt, maar ook de kinderen. En daar houdt het niet mee op, want soms moet je nét iets verder kijken dan een simpel slot op je voordeur.

Zorg altijd voor optimale PKVW-sloten

Een goede beveiliging begint met goedgekeurde sloten. Zeker in grote steden zoals Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Rotterdam zijn de inbraakcijfers aanzienlijk hoger. Je dient je huis minimaal te voorzien van een veiligheidsbeslag met SKG*** keurmerk. Wil je zeker weten dat je woning in Amsterdam volledig beveiligd is volgens de laatste normen van de politie? Slotenmaker-expert.nl is een professionele slotenmaker in Amsterdam die je kan helpen met beveiliging volgens de laatste normen voor een optimaal veilig gevoel. 

Kids moeten weten hoe je een beveiligingssysteem bedient

Als er bij jou thuis toevallig een beveiligingssysteem is geïnstalleerd, is het belangrijk dat je kinderen weten hoe ze het moeten bedienen. Of ze nu na schooltijd het huis binnen moeten komen of een vals alarm moeten uitschakelen, kinderen moeten weten hoe ze het alarmsysteem moeten in- en uitschakelen. Het is ook belangrijk dat kinderen de schakelaar voor noodgevallen kunnen vinden en weten hoe ze deze moeten activeren. Dit kan goed van pas komen als je kinderen bijvoorbeeld alleen thuis zijn en het gevoel hebben dat er ingebroken wordt. 

Laat je kinderen niet bij de medicijnkast

Ouders moeten er altijd voor zorgen dat alle medicatie in een afsluitbare kast wordt opgeborgen en niet binnen het bereik van kinderen ligt. Elk type medicatie, ook die voor kinderen, kan gevaarlijk zijn voor kinderen als ze in grote hoeveelheden worden ingenomen.

Jonge kinderen moeten altijd worden gewaarschuwd om nooit medicijnen in te nemen die niet door hun ouders of een vertrouwde volwassene zijn gegeven. Voor oudere kinderen die in staat zijn om hun eigen medicijn in te nemen, is het nog steeds raadzaam dat ouders toezicht houden om ervoor te zorgen dat de juiste dosering wordt geconsumeerd.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden