Alles makelaar

3 bijzondere gebieden in Nederland om te wonen

Geplaatst op

Misschien is het inmiddels tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe plek om te gaan wonen. Gelukkig is Nederland heel divers voor wat betreft natuur en woon en leefomgeving. Mocht je toevallig op zoek zijn naar inspiratie voor bijzondere plekken om te wonen, dan bieden we je in deze blog een aantal interessante suggesties aan. Laat je inspireren door deze 3 meest bijzondere gebieden in Nederland om in te wonen.

De Veluwe 

Een van de mooiste gebieden in ons land, en tevens een gebied wat door eeuwenlange geschiedenis gevormd is, is de Veluwe. Dit heuvelachtige gebied in het midden van ons land werd gevormd in de laatste ijstijd. Dit is dan ook de reden waarom er in het gebied zoveel heuvels zijn. Het landijs duwde namelijk alle zachtere gronden op elkaar tot de heuvels die we nu kennen. Het gebied is Bosrijk, heuvelrijk en Je treft er ook veel flora en fauna die je elders in Nederland minder vaak zult zien. Daarom is de Veluwe onze eerste aanrader. 

Het Gooi

Als je op zoek bent naar een bosrijke en natuurlijke omgeving, waar je toch graag in de buurt van de Randstad wil blijven wonen, dan biedt Het Gooi een mooi alternatief. Het Gooi is namelijk, net zoals de Veluwe, ontstaan na de laatste ijstijd. Daarom zie je ook in Het Gooi veel heuvels en zelfs duinen. Als je op zoek bent naar een mooie woning die past bij jouw wensen en in de regio van Het Gooi, dan raden wij je aan om een kijkje te nemen op de website van deze makelaar in Hilversum.

Zuid Limburg

In het zuiden van Limburg tref je het meest heuvelachtige gebied van ons land aan. Je zou het in principe zelfs bergachtig gebied kunnen noemen wanneer je het vergelijkt met de rest van mijn vlakke land. Daarnaast heeft Limburg ook een eigen cultuur die wel wat verschilt van die van Noord- en Zuid-Holland en al helemaal van de regio’s Friesland en Groningen. Vanwege de nabijheid bij de Duitse grens zijn er ook veel Duitse elementen te vinden in de Limburgse cultuur.

Gerelateerde berichten

Over ons

Allesmakelaar.nl is dé plek om te check hoe het werkt met kopen en verkopen van huizen.

Contactgegevens

Via info @ allesmakelaar.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden